E-mobility

Specialisten in elektrificatie
Laadinfra op maat
Altijd inzicht in verbruik
Integrale aanpak: meer dan alleen laden
Wij spelen met onze E-mobility oplossingen in op de groeiende behoefte van organisaties om op een duurzame en toekomstbestendige manier een stabiele laadinfrastructuur te realiseren. Belangrijk, want de vraag naar elektrisch vervoer en daarmee energie blijft groeien.
Snel naar

Laadinfra bepalen en laadpunten plaatsen

Het bepalen van de ideale laadinfra begint met een opname op locatie. Met behulp van onze opnametool verzamelen we alle benodigde informatie van het pand en de parkeerplaats, zoals de beschikbare stroomcapaciteit en de ideale opstelling voor de laadpunten. Op basis hiervan ontwerpen we een oplossing op maat.

Er is vakmanschap nodig om een locatie geschikt te maken voor E-mobility en de plaatsing van laadpunten. Elektrische installaties in kantoren en bedrijfspanden zijn vaak nog niet afgestemd op het verwachte aantal laadpunten. Er is simpelweg te weinig vermogen en het verzwaren van de gebouwinstallatie is een dure en tijdrovende investering. Dankzij onze slimme laadoplossingen is deze investering vaak niet nodig. Met behulp van software maken we gebruik van het beschikbare vermogen. De software detecteert het beschikbare vermogen voor de laadpunten en reguleert vervolgens het opladen.

  • Complete inventarisatie van locatie(s) met opnametool.
  • Oplossing en advies op maat per locatie.
  • Slimme laadoplossingen om beschikbaar vermogen optimaal te benutten.
  • Zowel <a href="#acdc-laadpalen" class="tooltip-link">AC- als DC-laadpalen</a> mogelijk.

Doordat we met onze opnametool snel en gemakkelijk de omstandigheden in kaart brengen, kunnen we in korte tijd voor meerdere locaties een optimale aanpak bepalen.

Integrale aanpak

Wij werken vanuit een integrale aanpak. Dat betekent dat we rekening houden met het effect op de netwerkbelasting van het gebouw en verder kijken dan alleen laden. We adviseren ook over verdere verduurzamende maatregelen, zoals zonnepanelen, warmtepompen en batterijen. Om de beschikbare netcapaciteit zo efficiënt mogelijk te benutten, moet alles naadloos op elkaar aansluiten. Wij zorgen daarvoor via een digitaal energiemanagementsysteem (EMS).

  • Integrale aanpak waarin we kunnen adviseren over aanvullende verduurzamende maatregelen.
  • Optimale aansluiting tussen verbruik, opwekking en opslag via een digitaal <a href="#wat-is-een-ems" class="tooltip-link">EMS</a>.
  • Efficiënte benutting van beschikbare netcapaciteit.

Wij werken als onafhankelijke partij samen met verschillende providers. Daarbij maken we gebruik van onze ‘Laadinfra Oplossingen Matrix’.

Beheer en onderhoud

Wanneer de laadpunten geplaatst zijn verzorgen we het periodieke beheer en onderhoud van het gehele laadplein en bijbehorende installaties. In geval van een storing kunnen we snel reageren via ons landelijke Servicedesk. Daarnaast krijg je realtime inzicht in het gebruik van de laadpunten middels een online dashboard. Denk hierbij aan de tijd dat er een auto bij het laadpunt staat, hoe vaak dit gebeurt en hoeveel vermogen het laadpunt precies verbruikt.

  • Snel reactie op storingen via onze landelijke Servicedesk.
  • Periodiek onderhoud door specialisten van zowel de laadinfra als bijbehorende installaties.
  • Een schaalbaar laadplein dat meegroeit met gebruik.

We beschermen de netaansluiting tegen overbelasting. Door realtime sturing wordt elke auto optimaal opgeladen. Zo heb je altijd inzicht in energieverbruik en intelligente sturing van elk laadpunt, volledig afgestemd op de locatie.

Unica als betrouwbare partner
Altijd een professioneel aanspreekpunt
Landelijke dekking, altijd een Unica vestiging in de buurt
Vandaag een probleem, morgen de oplossing
Altijd bereikbaar via onze 24/7 servicedesk
Leer meer via onze kennisbank
Regelegeving voor
Meer informatie

Begrippenlijst

Wat zijn AC- en DC-laadpalen?

AC- en DC-laadpalen zijn twee verschillende soorten laadpalen voor elektrische voertuigen. AC staat voor Alternating Current (laden via wisselstroom) en DC staat voor Direct Current (laden via gelijkstroom). Over het algemeen hebben DC-laadpalen een veel hoger vermogen dan AC-laadpalen, waardoor een elektrisch voertuig veel sneller wordt opgeladen (25 tot 375 kW). Daarom zie je DC-laadpalen veelal op drukbezochte locaties zoals openbare parkeerplaatsen en tankstations langs de snelweg. Auto’s, bestelbussen en vrachtauto’s kunnen zo in een half uur tot uur worden opgeladen. AC-laadpalen hebben een lager vermogen en zijn over het algemeen goedkoper en eenvoudiger te installeren dan DC-laadpalen, en zijn ideaal voor locaties waar elektrische auto’s langer geparkeerd staan, zoals kantoren, winkelcentra en de woonomgeving.

Wat is een energiemanagementsysteem?

Een energiemanagementsysteem (EMS) verdeelt de beschikbare energie over meerdere laadpunten op basis van de vraag en beschikbaarheid van elektriciteit. Het kan bepaalde laadpunten prioriteren of de laadsnelheid tijdelijk verminderen of stoppen als er onvoldoende energie beschikbaar is om overbelasting te voorkomen.

Heb je een vraag?
Guy de Winter
Projectleider E-mobility
Wat kosten laadpalen?

Vul onze gratis kostencalculator in en ontdek direct wat zakelijke laadpalen jou kosten.

Adviesgesprek aanvragen
Op onze website plaatsen we cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat jij relevante informatie te zien krijgt. Lees meer over onze cookies.